HippoSport Oy‪»
Suosituimmat ensin
Tykätyimmät ensin
Aakkosjärjestys
Halvimmat ensin
Kalleimmat ensin
Uusimmat ensin

Team HippoSport

TEAM HIPPOSPORT
HippoSport tukee ja sponsoroi lahjakkaita ratsastajia eteenpäin urallaan. Katso alta esittelyt Team HippoSportin ratsastajista!

JANNI MARTIKAINEN
Janni Martikainen (s. 1997) on U25 kouluratsastaja Espoosta.
Janni asui kaksi vuotta 2016-2018 valmentautumassa ulkomailla, ensin vuoden Saksassa ja sitten vuoden Tanskassa. Tällä reissulla hän oppi todella paljon ja sanoo löytäneensä oman tyylinsä ratsastajana, sekä mistä oikeanlaisesta ratsastuksesta on kyse.

Janni on ratsastanut pienestä pitäen, ja ensimmäisen kerran edustanut Suomea poneilla maajoukkueessa vuonna 2011 pikkuponilla Zippo. Vuosina 2012-2013 hän edusti maajoukkueessa ponilla Hazelberg's Macho, parhaimpina saavutuksina SM hopea & kulta.
Juniorina hevosina toimivat leasing tamma Leonora EG, jonka kanssa saavuttivat mm. SM hopeaa 2015, sekä Michigan-L jonka kanssa Janni on saavuttanut arvokkaimmat arvokisamitalinsa tähän mennessä; henkilökohtainen PM-hopea ja joukkue pronssi 2015.
Nuorten vuosina 2016-2018 Janni saavutti menestystä hevosensa Cornando V/D Cadzandhoeve kanssa, mm. heti ensimmäisellä yhteisellä kaudellaan 2016 nuorten SM hopeaa, sekä PM edustuksen. 2017 PM edustus Ruotsissa ja EM edustus Hollannissa. Viimeinen nuorten vuosi 2018 huipentui EM-finaali paikkaan sijalle 18 ja SM-kultaan.
Jannin ensimmäinen kausi seniorina 2019 kisattiin Suomessa pikku-kierrosta kovalla menestyksellä. Janni ja Cornando voittivat lähes jokaisen starttinsa ollen myös Suomen menestyksekkäin ratsukko pikku-kierros tasolla.
2020 kaudella Jannin ja Cornandon on tarkoitus startata U25-GP:tä. Talven aikana opitut GP-liikkeet sujuivatkin odotettua paremmin, ja jo 18-vuotiaaksi kääntynyt Cornando on vain piristynyt ja vahvistunut uusia temppuja treenatessa, mikä on ollut valtavan upea juttu kaikin puolin.

Jannin valmentajina toimivat Janne Bergh ja maajoukkuevalmentajana hollantilainen Rien van der Schaft.

SAAVUTUKSET

• 2011 maajoukkue- edustuspaikka PM:ssä, Zippo, ensimmäiset SM-kisat sijoitus viides, ponit/Macho

• 2012 maajoukkue-edustuspaikka PM:ssä, Hallimestaruus pronssia, SM-hopeaa ja Kürin voitto, useita voittoja ja sijoituksia kansallisella tasolla FEI Helppo A -luokissa, Junior-Cup osakilpailuvoittoja ja hopeaa finaalissa, Aluemestaruushopeaa juniorit, Aluejoukkuemestaruuskisoissa henkilökohtainen toinen sija ja joukkuehopeaa (Zippo) Junioreiden aluerankin 3., Suomen Ranking 1., Valiomerkki, ponit/Hazelberg's Macho

• 2013 SM-kultaa, Hallimestaruuskultaa, Aluemestaruuskultaa junioreissa, Edustuspaikka PM:issä Flyingessä, Aluejoukkuemestaruuspronssia (Zippo), Valiomerkki, Kyra Kyrklund kannustuspalkinto, ponit/Hazelberg's Macho

• 2015 PM-joukkuepronssi, henkilökohtainen PM-hopea, Ranking I, juniorit 2015 Kyra Kyrklund kannustuspalkinto, juniorit/Michigan-L, SM-hopea juniorit/Leonora Eg

• 2016 maajoukkue-edustuspaikka PM:ssä, SM hopeaa, Nations cup joukkueessa Tanskan Odensessa, Halli-SM luokkavoitto, Dressage Future cup finaali II, lukuisia voittoja ja sijoituksia kansalliselta nuorten FEI-tasolta, nuoret/Cornando

• 2017 PM- edustuspaikka Ruotsissa, EM-edustuspaikka Hollannissa sija 22., sijoituksia kansainvälisissä kilpailuissa ulkomailla nuorissa, nuoret/Cornando

• 2018 EM-finaalissa Ranskassa sija 18., Nuorten SM-kultaa, Kyra Kyrklund kannustuspalkinto, nuoret/Cornando

• 2019 Menestyksekkäin pikku-kierros ratsukko Suomessa, Lähitapiola Small Tour finaali III, lukuisia voittoja ja sijoituksia kansallisella ja kansainvälisellä pikku-kierros tasolla, Cornando

JOHANNA POHJONEN
Johanna on 20-vuotias kenttäratsastaja kotoisin Helsingistä. Nykyään Johanna asuu ja valmentautuu kolmen hevosensa kanssa olympiavoittaja ja maailmanmestari Sandra Auffarthin tallilla Ganderkeesessä, Saksassa. 2019 Johanna kilpaili pääasiassa 3*-tasolla, osallistuen myös Nuorten EM-kisoihin (sijoitus 20.) Loppukaudesta hän pääsi starttaamaan myös ensimmäisen 4*-kilpailunsa Conner K:n kanssa. Poni- ja juniorivuosina Johanna valmentautui pääasiassa Piia Pantsu-Jönssonin johdolla niin Suomessa kuin Ruotsissa. Johanna on kuulunut kenttämaajoukkueeseen ponivuosistaan saakka.


• 2013- Pressiloimi ,valiomerkki, SM-kulta, PM-hopea (henk.koht)

• 2014- Poni-Em, 8. Sija Iso-Britannian mestaruuksissa, PM 4.sija ja joukkuepronssi, SM-kulta, valiomerkki

• 2015- Ruotsin mestaruus 1. Sija, PM-kulta (henk.koht&joukkue), SM-kulta, ensimmäinen kv-voitto, poni-EM, valiomerkki sekä ponit että junnut

• 2016 Ruotsin mestaruus 3. sija, monia top kv-sijotuksia, junnu-EM, valiomerkki

• 2017 Junnu-EM 16.sija , joukkue 5.sija, kv-sijotuksia

• 2018 Kv-sijotuksia, Nuorten EM 33.sija

• 2019 Kv-sijotuksia, nuorten EM 20.sija, nousu 4*-tasolle


VILLE VAURIO
Ville on 30-vuotias ammattivalmentaja ja kansainvälisen tason kilparatsastaja Vantaalta, perheeseen kuuluvat avovaimo ja lapsi. Tavoitteena Villellä on hyvinvoivat ja hyvin koulutetut hevoset sekä maajoukkue.
Parhaimpina saavutuksina kansainvälisellä GP-tasolla kilpaileminen, SM-kulta 2006 ja hopea 2019.

Ville on asunut aiemmin useita vuosia ulkomailla töissä ja treenaamassa, mm. Anne van Olst:lla ratsuttajana, 2016-2019 Henri Ruosteella sekä myös töissä Kyra Kyrklundilla ja Maarit Raiskiolla.


TIINA POLSO
Tiina on 45 vuotias kouluratsastaja ja asuu Järvenpäässä. Tiina on työskennellyt yrittäjänä valmentaen, ratsuttaen ja kilpaillen noin 20 vuotta. Hän on kilpaillut paljon nuorilla hevosilla, mutta myös vanhemmilla hevosilla inter II tasolle saakka. Tällä hetkellä käytössä Tiinalla on kolme kilpailtavaa hevosta: Seaside Fizz 7 v., Seaside Hot Candy 7 v. sekä Frac Attraction 8 v. Lisäksi hänellä on tulevaisuutta varten kimppaomistuksessa 2 v. ori Don Lorenzo.
Tiina kertoo: Intohimoni ratsastuksessa on hevosten sekä itseni kouluttaminen ja kehittäminen eteenpäin vaativampiin tehtäviin. Sama ajatus toimii myös valmentamisessani. Nautin työstäni hevosten ja hevosihmisten parissa!

PIIA REITTI
Piia on 31 -vuotias pararatsastaja Mäntsälästä. Ammatiltaan Piia on Maatalousyrittäjä ja miehensä kanssa pyörittää maatilaa kotona. Perheeseen kuuluu myös kaksi lasta.
Piia kilpailee pararatsastuksessa kansainvälisellä tasolla ja kuuluu maajoukkueeseen. Kilpahevosena toimii Tanskalainen iso ruuna Supremo (i. Blue Hors Romanov), joka on Piian omistuksessa.
Piia kertoo; Treenaamme parasta aikaa Tokion 2021 Paralympialaisiin. Suurimpana saavutuksena meillä on tähän mennessä Tryonin MM-finaali 2018.

Muita saavutuksia:

• SM kulta 2018

• SM hopea 2019

• PM pronssi 2019

• EM finaali 2019

• Supremo vuoden hevonen 2018

• Sekä monia sijoituksia kansainvälisesti

MATTI EKLUND
Matti Eklund on ratsuvalmentajan opinnot Ypäjällä suorittanut esteratsastaja. Hän on käynyt myös SRL:n järjestämät valmentajakurssit, sekä yleis- että esteratsastusosan.
Matti on työskennellyt talleilla hevosia ja tallia hoitaen jo hyvin nuoresta. Kilparatsastusta Matti on harrastanut kansallisella tasolla 13-vuotiaasta lähtien. Hänellä on esteratsastuksesta vaativalta tasolta sijoituksia 140cm luokista.
Matti Eklund on toiminut ratsastuksenvalmentajana yli 15-vuotta. Hän aloitti ratsastustunteja pitämällä Peik Andersinin ratsastuskoulussa, ja myöhemmin perusti oman toiminimen. Matti valmentaa Etelä-Suomessa aktiivisesti.

JENNI SILVENTOINEN
Kotkalainen, 17-vuotias, Kotkan Ratsastajia koko ikänsä edustanut kouluratsastaja, jonka ponivuodet päättyivät kauteen 2019. Jenni aloitti kilpauransa aluetasolla 2012, kansallisella tasolla 2013 ja kv-tasolla 2016. Tällä hetkellä etsinnässä on hyvällä diilillä laadukas junnuhevonen.

Jennin saavutuksia poniuran varrelta:

Kaakkois-Suomen ponien aluemestari vuosina 2014-2018 poneillansa Siilin Veera ja Hazelberg’s Macho

• 2014: Poniderby 1.

• 2015: Ponicup 1., Lapsiratsastajien SM 1.

• 2016: Poni SM 2., Hallimestaruus 1., EM- ja PM-edustus

• 2017: Poni SM 2., Hallimestaruus 2., Future Cup finaalin 2., PM-edustus

• 2018: Poni SM 2., Hallimestaruus 1., Future Cup finaalin 2., PM-edustus

• 2019: Hallimestaruus 3., PM-joukkue pronssia

• 2019 rakas ensiponi Siilin Veera jouduttiin lopettamaan vanhuuden vaivojen vuoksi ja Macho- poni lähti PM-matkan jälkeen leasingiin opetusmestariksi Jenni ponivuosien tullessa päätökseen.


AADA LÄTTI
Aada on 26-vuotias helsinkiläinen amatööriesteratsastaja ja viestintäasiantuntija, joka on harrastanut ratsastusta jo 20 vuoden ajan. Hevosentäytteistä elämää pääsee seuraamaan Aadan sosiaalisen median kanavien kautta, joissa seuraajia on kertynyt lähemmäs 40 000 kappaletta.
 
Tällä hetkellä Aadalla ei ole omaa hevosta, sillä hänen aiempi oma hevosensa Marocco menehtyi vuoden 2020 keväällä kimosyöpään. Parivaljakko ehti kilpailla esteratsastuksessa 130cm luokkiin asti, ja Aada haaveileekin uuden oman hevosystävän löytymisestä ja isompien luokkien pariin palaamisesta. Ilman tekemistä ei kuitenkaan ole tarvinnut jäädä, kun treenit ja kisat taittuvat lainahevosilla niin este- kuin kouluratsastuksessa. 
 
Vaikka hevosurheilu on aina ollut Aadalle harrastus, on hän ehtinyt mm. työskentelemään Keski-Euroopassa Nina Fagerströmin talleilla vuosina 2011 ja 2012 sekä Suomessa ratsastuskouluilla ja yksityistalleilla. Aadaa ja hänen ratsastamiaan hevosia voi seurata Instagramissa tililtä @aadalatti ja YouTubessa tililtä AADA JULIA.
 
Aada kertoo: On mahtavaa olla osa Team Hipposportin uskomattoman lahjakkaiden ja taitavien ratsastajien joukkoa, ja saada samalla taakseen sponsoriksi Suomen ratsastushistorian merkittävin kivijalkaliike. Team Hipposportin jäseniä yhdistää se, mikä on minullekin valtavan tärkeää harrastuksessani: suuri intohimo hevosiin. Mikään ei motivoi niin paljon kuin jatkuva kehittyminen entistä paremmaksi ihmiseksi ja ratsastajaksi hevosten avulla!"